Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2o Brevet Ελευθερια Θρακης 2022 200χλμ 14 Μαίου 2022Διεξαγωγή Κομοτηνή 14 Μαίου 2022 08.00am


Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.
Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο ''Brevet Ελευθέρια Θράκης'' έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP με αριθμο πιστοποιησης 650087, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Αφορά στην διάσχιση 210 χμ, μέσα από πολλούς τοπικούς οικισμούς και πέντε(5) διαφορετικούς δήμους (Δήμος Κομοτηνής, Δήμος Αρειανών, Δήμος Μαρωνείας Σαππων, Δήμος Βιστωνίδας, Δήμος Ιάσμου) σε δύο Περιφερειακές Ενωσεις Ροδόπης και Ξάνθης. 

 Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, πολυπολιτισμικους, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς την περιοχή των χωριών στους προποδες της Ροδόπης (Γιακα) τον Αρχαιλογικο χωρο της Μαρωνειας και Στρυμης, τις παραλίες του νομου Ροδόπης με τα τουριστικους προορισμους Ιμερου - Μέσης - Φαναρίου - Πορτο Λαγους, της λιμνης Βιστωνίδας με την οργιωδη πανίδα της. 

Η Ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής με τις ομορφιες του τόπου. Η διαδρομή ξεκινάει απο την κέντρο της πόλης της Κομοτηνής, και δυτικά περνώντας μέσα απο οικισμούς, διέρχεται μεσω της Κωμόπολης των Σαππών προς το νότιο τμήμα του Νομού Ροδοπης.  Περνώντας απο την ομορφη Μαρώνεια παραλιακά με τις υπεροχες λίμνες Βιστωνιδας - Λιμνης Μητρικου, και αλλες μικρότερες,  οι αθλητες εχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μοναδικά πουλιά που υπάρχουν στην περιοχή. 

Σκοπός του θεσμου
Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης επιδιώκεται, η ενίσχυση της ευρύτερης περιοχή ως κέντρου πολιτισμικού και αθλητικού τουρισμού καθώς αποτελεί τόπο με πλούσιο γεωμορφολογικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα. Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια των Ελευθερίων Θράκης και  σκοπός του θεσμού  είναι να τοποθετήσει την περιοχή, αθλητικά αλλά και τουριστικά, στην θέση που της αξίζει δημιουργώντας φήμη, αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα, επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου. Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκεται να χτιστεί μια διακριτή και σαφής ταυτότητα του θεσμού και της περιοχής που θα προβάλλεται με συνέπεια και συνέχεια σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας από όλους τους φορείς σε κάθε ευκαιρία σε βάθος χρόνου, με οργανωμένο σχέδιο μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Παράλληλα ο θεσμός αυτός δημιουργεί ενωτικές προϋποθέσεις για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, καλλιεργώντας την οικονομική ανάταση και την κοινωνική συνοχή που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
Το «Brevet  Ελευθέρια Θράκης», αποτελεί ένα φιλόδοξο θεσμό με στόχους

διεθνούς ανάπτυξης γύρω από τις χώρες της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης προσελκύοντας επισκέπτες αθλητικής και πολιτισμικής βάσης, με αρχικό ενδιαφέρον που κινείται γύρω από το ποδήλατο και διανθίζεται με άλλα αθλητικά και πολιτισμικά προϊόντα. Μέσω του θεσμού προωθούνται και αναδεικνύονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της περιοχής μέσω του μανδύα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης προωθούνται τα τοπικά προϊόντα, παρέχονται υπηρεσίες τουρισμού και δραστηριοτήτων, ενισχύονται οι επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και μεταφορών. Προβάλλεται η πολιτισμικότητα και η κουλτούρα των κατοίκων και αναδεικνύονται δυναμικά τα πολιτισμικά και περιβαλλοντικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής. 
Γνώμονας η ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στη ευρύτερη περιοχή μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαρτης διαδρομής αλληλεπίδρασης

  Μπορείτε απο το μενου πάνω δεξια να ανοιξετε το διαγραμμα υψομετρικών, να δείτε στροφή στροφή τις οδηγίες αλλα και να ανοιξετε σε πλήρη οθόνη.  Επισης μπορείτε να κατεβάσετε την διαδρομή σε gpx μορφή και να το εισάγετε στο σύστημα πλοήγησης αν διαθέτετε.  Route map for Brevet IGB 200KM by GEORGE TOKALATSIDIS on plotaroute.com